Amerikaanse landbouwbeurs in Zambia

agricultural expo in AfricaZambia wordt een spin in de opkomende commerciële landbouw in Afrika. Dat zeg ik niet, dat zegt Robert Turner, Director of Agriculture, USAID Southern Africa Trade Hub. Een mond vol voor de landbouwbeurs in Chisamba, Zambia begin april.

Achter de beurs zit USAID. De Amerikaanse ontwikkelingsorganisatie die ook en misschien vooral geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de Amerikaanse agribusiness en de export van Amerikaanse technologie.

De maatschappelijke wind waait echter duidelijk in de richting van de kleine boer, zeker in dit door de VN uitgeroepen jaar van de Familielandbouw. Dus sponsort de organisatie het bezoek van 50 kleine, zij het veelbelovende commerciële boeren uit Zambia, Malawi en Mozambique naar de beurs.

Zij krijgen de gelegenheid workshops bij ter wonen speciaal voor kleine en opkomende commerciële boeren, ‘om hen te voorzien van basisinformatie’, zo vertelt het persbericht en, uiteraard, ‘om hen te voorzien van de context om beter inzicht te krijgen in de technologieën die worden tentoongesteld.’

© Marc van der Sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *