Eieren gaan ondervoeding bestrijden

Als het aan de PVE ligt, gaan eieren de ondervoeding bestrijdenIn ontwikkelingslanden lijden velen onder een gebrek aan toegang tot kwalitatief hoogwaardige eiwitten. En voor eiwitten moet je bij eieren zijn, weten ze bij het Productschap Pluimvee en Eieren PVE.

‘Eieren’, zo stelt Bart Jan Krouwel, voorzitter van het Productschap Pluimvee en Eieren, en als zodanig voorzitter van de International Egg Foundation (IEF), ‘vormen een waardevolle bron van eiwitten en bevatten bovendien veel belangrijke vitamines en mineralen.’

De beschikbaarheid van eieren is bovendien vrij eenvoudig te organiseren, bij een relatief lage CO2-voetafdruk.

International Egg Commission

De IEF is een nieuwe stichting, opgericht door de International Egg Commission tijdens de IEC Business Conference 2014 in Wenen. Het fonds wil ondervoeding bestrijden, de toegang tot een duurzaam dieet verbeteren en – u raadt het al – de bevolking van ontwikkelingslanden meer eieren laten produceren.

Eieren in ontwikkelingslanden

De IEF wil daartoe samenwerken met ngo’s, universiteiten en bedrijven die internationaal actief zijn in de eiersector. Met financiële steun en technische adviezen hopen ze de eierproductie in ontwikkelingslanden op te voeren. Met een paar kippen kunnen mensen hun levensomstandigheden al flink verbeteren.

© Marc van der Sterren

 International Egg Foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *