Kamelenurine als vloeibaar goud

Kamelenurine is zeer gezond. Vanavond op Canvas gaat Rudi Vranckx de gezondheidsaspecten van kamelenurine zelf uitproberen.

 

Dat is althans de hoop die dit voorproefje van de nieuwe zesdelige serie ‘Vranckx in Niemandsland’ opwekt.
Kamelenurine is effectief in het behandelen van al-hazaaz. Dit laat zich vertalen als hartspijnen wegens boosheid. De urine van vooral jonge vrouwtjeskamelen wordt gebruikt om wonden en zweren te wassen, het is heilzaam als behandeling voor hoofdhuidziektes, haarversteviger en zelfs haargroeimiddel. En dat zijn nog maar een paar heilzame effecten. Wie zich in de materie wil verdiepen vindt hier een uitgebreide lijst met onderzoeken van Arabische professoren.

Afrika heeft ongekende mogelijkheden. Dat gaat ook deze serie ongetwijfeld laten zien. Het begint al met de commerciële beloften van een ogenschijnlijk afvalproduct: kamelenurine. Misschien ontwikkelt kamelenurine zich voor een land als Somalië tot het vloeibare goud.

De zesdelige serie Vranckx in Niemandsland wordt uitgezonden op woensdagavond op Canvas. De eerste aflevering begint vanavond om 21.35 uur.

© Marc van der Sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *