Europa krijgt straks voedselhulp uit Afrika

Europa krijgt straks voedselhulp uit AfrikaBeschavingen zijn als de zon. Ze komen op, gloriëren en gaan weer onder. De Westerse beschaving heeft z’n beste tijd gehad, het is nu de beurt aan Afrika. ’s Werelds graanschuur voor de toekomst.

U heeft het vast gehoord. Blendle is live. Een digitale kiosk waar je geen hele krant hoeft te kopen, maar waar je betaalt per artikel. Nederland loopt weer eens voorop in de wereld.

Waarom leest u dit? Wat heeft dit te maken met landbouw in Afrika?

Welnu, dat is de plek waar mijn essay gelanceerd is. Een uitgebreide visie die ten grondslag ligt aan de basis van Farming Africa.
Want die Nederlandse koppositie duurt niet meer lang. De Westerse beschaving heeft z’n langste tijd gehad, zult u er lezen. Nu is het de beurt aan Afrika. U leest over de teloorgang van de Westerse beschaving, over de opkomst van die in Afrika, hoe dit continent uitgroeit tot de graanschuur van de wereld en wat daarvoor nodig is.
U leest er over voedselsystemen en de Groene Revolutie. Over monoculturen, keuterboeren, landgrab, voorouders en verstedelijking. Over deskundigen als Louise Fresco, Gerda Verburg, Olivier de Schutter en Pablo Tittonell. Over paniek en conflicten tot op het hoogste niveau. En over Ubuntu.

Dit alles voor slechts 28 cent bij Blendle. Maar het staat ook bij TPO Magazine, bij Myjour en Elinea.

Hoe dan ook, lees het. ‘Want als wij hier straks schreeuwen om voedselhulp, dan komt de verlossing uit Afrika.’ En je kunt maar beter voorbereid zijn…

© Marc van der Sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *