Afrikaanse boer drijft handel in Bitcoins

Dankzij de Bitcoin kan de Ugandese theeproducent eenvoudig z'n product werelwijd verhandelen Mobiel geld overmaken met m-Pesa is niet meer weg te denken in Oost-Afrika. Koppel dit systeem aan de bitcoin en internationaal handelen wordt eenvoudiger dan ooit. Zeker voor de landbouw in Afrika.

Een theeproducent in Uganda kan zijn product eenvoudig afzetten, waar ook ter wereld, tegen welke valuta dan ook. Gewoon, thuis vanachter de computer. Of zelfs vanuit het veld, via z’n mobieltje.

eWakulima voorziet een revolutie, zoals m-Pesa die bracht

Het kan dankzij Bitcoin, signaleert eWakulima. De website voorziet een revolutie, zoals m-Pesa die bracht. Vooral voor de landbouw, om te beginnen met de export van agrarische producten, zoals die van de Ugandese theeproducent.
‘Een land dat Bitcoin zou accepteren voor de export van landbouwproducten kan enorm profiteren, nu de munteenheid zijn plaats als de munteenheid van het internet heeft bewezen.’
De munt wordt immers steeds stabieler. In tegenstelling tot bijvoorbeeld goud, is het aantal beperkt. Tegen 2040 zijn er 21 miljoen bitcoins en daar blijft het bij.

Veiliger dan cash

De voordelen zijn groot: Bitcoin is een mobiele munteenheid. Dat is stukken veiliger dan cash. Bitcoin is stabiel, veilig en mobiel. En daarmee ideaal voor de landbouw in Africa.Natuurlijk: hackers proberen elk moment in te breken op mobiele portemonnees, de de loketten van Bitcoin investeren echter zwaar in veiligheid.

Behalve voor de handel in landbouwproducten, is de Bitcoin ook ideaal voor crowdfunding. Via een website zijn donaties in bitcoins te ontvangen. Vooral erg nuttig voor spelers in de agribusiness die kapitaal zoeken voor uitbreiding van hun bedrijf of voor de aanschaf van nieuwe productiemiddelen, vindt eWakulima.

Technisch is het al mogelijk. Dat zagen ze ook bij m-Pesa. En ze ontwikkelden Bitpesa.

Kent u de Bitcoin? Gebruikt u m-Pesa? Deel uw ervaringen en verwachtingen en laat hieronder een reactie achter.

© Marc van der Sterren

http://www.ewakulima.com/ke/index.php/successful-farming/18-financial-management/23-bitcoin-and-the-future-of-african-agriculture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *