Farming Africa bezoekt Tanzania

De Exposure-4-Development Media Tour gaat dit jaar naar Tanzania © Marc van der Sterren
De Exposure-4-Development Media Tour in Uganda © Marc van der Sterren

Hoera! Ik mag mee naar Tanzania! Samen met 15 andere agrarische journalisten ga ik mee met de Exposure-4-Development Media Tour. Een rondreis georganiseerd door Agriterra en de IFAJ.

Journalisten uit verschillende westerse landen bezoeken Oost-Afrika voor de derde keer om een ander licht te werpen op dit continent. Niet de armoede en de honger staan voorop, maar de kansen die kleine boeren ondervinden binnen de opkomende markt.

In 2012 ging de reis naar Kenia, in 2013 naar Oeganda en dit jaar, zoals gezegd, bezoeken de journalisten Tanzania. Als agrarisch journalist en tegenwoordig initiatiefnemer van Farming Africa zal ik hier voor de derde keer bij zijn. De eerste reis, in Kenia, mocht ik mee organiseren.

Rijk Zwaan

De tour, in de tweede week van november, gaat naar het noorden van Tanzania, het gebied van de Kilimanjaro. Hier bezoeken we boeren. Veel boeren. En andere bedrijven in de landbouw, zoals het nationale KI-station, een coöperatieve bank, een veemarkt en een zuivelcoöperatie geleid door boerenvrouwen.
We ontmoeten er collega-landbouwjournalisten, bezoeken de boerenorganisatie, en met de Maasai bezoeken we hun slangenbeetkliniek. Er wacht ons een wandeling door de bananenplantage, een demostratie landbouw zonder grondbewerking en een koffieplantage.
En we gaan naar Rijk Zwaan, een Nederlands zaadbedrijf dat zaden voor de lokale markt verbetert.

Media of andere organisaties die artikelen willen over deze tour, kunnen contact opnemen met marc@farmingafrica.net.

Voor verhalen over Tanzania: Stay tuned on Farming Africa!

© Marc van der Sterren

Agriterra
IFAJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *