Pluimvee in Ghana biedt kansen voor Nederland

Technologie, stalinrichting, pluimveevoer en medicijnen. De ontwikkeling van de Ghanese pluimveesector biedt grote kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

De pluimveesector in Ghana heeft behoefte aan investeringen in heel de keten. © Marc van der Sterren

De regering van Ghana wil de import van levende have en machines in de pluimveesector beperken tot 60%. Hiertoe moet het land wel de lokale productie opvoeren.
Ghana ziet Nederland als een belangrijke speler in het ontwikkelen van de pluimvee-industrie. Het land ziet graag Nederlandse bedrijven een joint venture aangaan met lokale bedrijven, of volledig zelfstandig in Ghana opereren.

Eendagskuikens

Er is behoefte aan het opzetten van de gehele pluimveeketen. Genoemd worden faciliteiten voor veevoerproductie, slacht- en verwerkingscapaciteit, laboratoriumtechnologie, gezondheidsfaciliteiten en medicijnen. Veel vraag is er ook naar broederijtechnologie, eendagskuikens, broedeieren en ouderdieren.
Daarnaast is er behoefte aan apparatuur zoals drink- en voersystemen, klimaattechnologie en mestdroogsystemen. Maar Ghana stelt vooral ook prijs op de ontwikkeling van trainingsinstituten voor de pluimveehouderij.

Rapport

De Nederlandse ambassade in Accra ziet kansen voor Nederlandse bedrijven in deze sector. Het rapport Analyses Ghana Poultry Sector geeft een goed beeld waar de mogelijkheden liggen.
Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. De Rijksoverheid, waaronder het ministerie van Buitenlandse Zaken, zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland.

© Marc van der Sterren

Report: Analysis poultry sector Ghana, RVO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *