Waarom het bedrijfsleven het wereldvoedselprobleem heeft gekaapt

De wereld voeden is heel eenvoudig. Honger vindt plaats bij kleinschalige boeren. Laat hen een beetje meer produceren en het wereldvoedselprobleem is opgelost.

What this world needs is SMARTER FARMERS

Het wereldvoedselprobleem wordt in stand gehouden door de agribusiness die de taak om de wereld te voeden op zich wil nemen. Wel tegen een zeer hoge prijs. Eerste slachtoffer: de onafhankelijkheid. Wageningen UR en de Volkskrant zijn al ten prooi gevallen. Sla er de volkskrant van afgelopen maandag maar op na: ‘Afrika kan in 2050 niet genoeg voedsel produceren voor bevolking’ luidde de kop. Het was een artikel dat kritiekloos een gesponsord onderzoek van Wageningen UR presenteerde.

Lees de volledige opinie op Blendle blendle-coverimg21444371785[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *