Kenia verwelkomt landbouwjournalisten uit heel de wereld

Het jaarlijkse congres van de IFAJ (Internationale Federatie van Landbouw Journalisten) vindt plaats in Kenia in 2025. Het land waar milieu- en landbouwjournalisten uitstekend samenwerken binnen één vereniging.

Kenya. Een land met veel kleinschalige landbouwbedrijven.

Bozo Jenje, voorzitter van het Keniaanse MESHA (Media voor Milieu, Wetenschap, Gezondheid en Landbouw) maakte bekend het IFAJ Congres in 2025 te organiseren.

In tegenstelling tot andere nationale gilden is MESHA, zoals de naam al aangeeft, niet alleen voor landbouwjournalisten, maar ook voor mediaprofessionals die publiceren over gezondheid, milieu en wetenschap.

Landbouw- en milieujournalisten hoeven helemaal geen tegenstanders te zijn. “In Kenia werken we samen zonder controverses”, vertelt Aghan Daniel, secretaris van MESHA.

Een van de redenen zou kunnen zijn dat vervuiling en landbezetting door grote, intensieve boeren geen groot probleem is in Kenia. “We hebben nauwelijks grootschalige boeren”, vertelt Daniel.
 
Over het programma is nog niets duidelijk. “We hebben het nieuws net dit weekend vernomen”, vertelt Daniel. Aanvankelijk zou Kenia in 2026 gastland zijn. Israël trok zijn aanbod om onbekende redenen in.
 
Het is de tweede keer dat het congres op het Afrikaanse continent plaatsvindt na Zuid-Afrika in 2017.

© Marc van der Sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *