Vacature: Fondsenwerver / financieel manager

Farming Africa is een initiatief van Marc van der Sterren. Hier enkele partners.(Aanvankelijk no cure no pay)

Farming Africa is in twee jaar tijd uitgegroeid van een weblog over landbouw in Afrika tot een consultancy- en organisatiebureau voor projecten rond empowerment door kennisversterking van kleinschalige boeren in Afrika.

Farming Africa werkt vanuit de overtuiging dat Afrika kan uitgroeien tot graanschuur van de wereld. De groei van de voedselproductie kan volledig verwezenlijkt worden door kleinschalige boeren. Deze Afrikaanse ondernemers zijn uitstekend in staat een eigen keuze te maken in de manier van landbouw bedrijven. Het belangrijkste wat ze daarbij nodig hebben is onafhankelijke informatie.

Met een focus op empowerment van kleinschalige boeren door toegang tot onafhankelijke informatie wil Farming Africa werken aan alle 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

De doelgroep is tweeledig. Enerzijds biedt Farming Africa commerciële ondersteuning aan Europese bedrijven die duurzaam in de Afrikaanse landbouw willen investeren, met oog voor het belang van kleinschalige boeren.
Anderzijds ontwikkelt Farming Africa zowel directe als indirecte projecten ter verbetering van het kennisniveau van kleinschalige boeren. Direct met een focus op praktische kennis over goede landbouwpraktijken en andere praktische kennis voor kleinschalige boeren; indirect met verschillende projecten die de onafhankelijke agrarische journalistiek versterken.

Ter versterking van de organisatie zoekt Farming Africa een betrokken

Fondsenwerver / financieel manager

Taken

Je stelt een fondsenwervingsplan op en bent verantwoordelijk voor een succesvolle uitvoering van dit plan. Je toetst projectplannen uit de organisatie op financiële haalbaarheid en weet de weg naar de juiste nationale en internationale fondsen.

In nauwe samenwerking met de algemeen manager zul je jaarplannen opstellen, uitvoeren, evalueren en bijstellen.

Als financieel manager denk je vanuit jouw achtergrond mee over het beleid, de structuur en de ontwikkeling van een nieuwe, groeiende organisatie.

Profiel

 • Je persoonlijke visie sluit nauw aan op die van Farming Africa en kunt van daaruit het beste uit jezelf halen
 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau
 • Je hebt een scherp analytisch vermogen, kunt plannen en organiseren
 • Je bent strateeg met een oog voor kansen
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring op het gebied van fondsenwerving, bij voorkeur bij een NGO en in een internationale context
 • Je bent sociaal vaardig, sturend en motiverend naar je collega’s als ook naar derden
 • Je kunt relaties onderhouden met strategische partners en donateurs
 • Je kunt goed plannen en organiseren en bent in staat snel beslissingen te nemen
 • Je bent bereid te reizen
 • Je beheerst de Nederlandse, Engelse en Franse taal
 • Ervaring met crowdfunding is een pré

Wij bieden

 • De mogelijkheid om mee te werken aan het vormgeven van een volledig nieuwe, kleine, maar ambitieuze organisatie
 • Veel vrijheid om naar eigen inzicht te werken aan de doelstellingen van de organisatie en op eigen wijze invulling te geven aan de visie
 • Een betrekking aanvankelijk op basis van no cure no pay, indien mogelijk later een redelijk dienstverband en dito salariëring, afhankelijk van de ontwikkelingen binnen de organisatie

Voor vragen over de functie kunt u terecht bij Marc van der Sterren, initiatiefnemer van Farming Africa via marc@farmingafrica.net of 077-3077777.

Een cv met motivatie, gericht aan Marc van der Sterren ontvangen wij graag via vacature@farmingafrica.net.

 

 


Lees meer interviews, reportages en achtergrondverhalen van Marc van der Sterren en uitgebreidere verhalen over landbouw in Afrika op Reporters Online

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53f4e64e4fe29_search-form” cat_id=”0″ cat_select=”1″ default_search=”” name=”Zoekwidg_Vacatrepag” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]